کپی‌رایتینگ چیست؟ و کپی رایتر در چه زمینه هایی فعالیت دارد؟

کپی‌رایتینگ و کپی رایتر

لطفا به عناوین شغلی زیر دقت کنید:

  • کپی رایتر
  • کپی رایتر بازاریابی
  • مدیر محتوا
  • کپی رایتر فضای مجازی
  • استراتژیست محتوا
  • کپی رایتر ارشد تبلیغات
  • و ……

نوشتن از جمله فعالیت‌های سهل و ممتنع است. یعنی همه آن را از ۷سالگی بلدیم اما شکل خاص و خلاقانهٔ نوشتن معمولاً برایمان دشوار است. سؤال اینجاست که با تقویت این مهارت چه کمکی به خودمان در هر شغلی که هستیم می‌کنیم و چه مشاغلی را می‌توانیم پیدا کنیم که مهارت اصلی مورد نیاز آن‌ها نوشتن باشد.

در این مقاله می‌خواهیم به پرسش دوم و شرح حرفه‌ی کپی‌رایتینگ و انواع آن در فضای دیجیتال  بپردازیم.

 

کپی رایتر کیست؟

کپی رایتر کسی است که با هدف آموزش، متقاعد کردن یا تاثیرگذاری بر مخاطبان خود، اغلب با هدف فروش یک محصول یا خدمات، می نویسد. کپی رایترها درک درستی از مخاطبان خود دارند و می دانند چگونه با کلمات و پیشنهادات بر تصمیم گیری تاثیر بگذارند. اگر از نوشتن لذت می برید، ممکن است بخواهید شغلی در زمینه‌ی کپی رایتینگ داشته باشید.

 

به عبارت دیگر:

  • ایمیلی که دریافت می کنید
  • تبلیغی که در تلویزیون تماشا می کنید
  • پیام پست صوتی که از فروشنده دریافت می کنید
  • ایمیل بازاریابی برای مشترکین
  • صفحه فرود با CTA برای یک محصول
  • ویدیویی در یوتیوب در مورد محصول
  • بیانیه مطبوعاتی
  • نوتیفیکیشن موبایل
  • متن وبینار 

اینها همگی نمونه هایی از کپی رایتینگ هستند.

 

چشم‌انداز شغلی کپی‌رایتینگ

چشم انداز کار برای کپی رایترها به زمینه ای که انتخاب می کنند بستگی دارد. اگرچه نقش‌های کپی‌رایتر جزء اصلی صنعت تبلیغات است، انتظار نمی‌رود رشد شغلی برای کپی‌رایترها در رسانه‌های سنتی افزایش زیادی داشته باشد.

Career Explorer تخمین می زند که بازار کار کپی رایتر از سال 2016 تا 2026 تنها 7.6 درصد رشد کند. اداره آمار کار ایالات متحده حتی انتظار دارد که نرخ رشد برای همه مشاغل نویسنده بین سال های 2019 تا 2029 به میزان 2 درصد کاهش یابد.

با این حال، چشم انداز برای کپی رایترها در رسانه های دیجیتال متفاوت است. بر اساس داده‌های LinkedIn، مشاغل حرفه‌ای دیجیتال مارکتینگ و تولیدکنندگان محتوای دیجیتال تقاضای بالایی دارند و به سرعت در حال رشد هستند. رشد استخدام برای متخصصان بازاریابی دیجیتال تقریباً 33 درصد و برای تولیدکنندگان محتوای دیجیتال 49 درصد بود.

 

بنابراین اگر قصد دارید در دنیای دیجیتال کپی‌رایتینگ را ادامه دهید، در واقع آینده شغلی شما بسیار خوب است.

دو آگهی کار از سایت کاریابی Jobvision در زمینه ی تولید محتوا و کپی‌رایتینگ به همراه بازه‌ی درآمدی ذکر شده برای هریک صحت این ادعا در ایران را نیز اثبات می کند:

انواع اصلی کپی رایتینگ چیست؟

کپی رایترها می نویسند و اطلاعات مربوط به یک سرویس یا محصول خاص را در اختیار مصرف کنندگان و مشتریان قرار می دهند. سه نوع اصلی کپی رایترها عبارتند از:

  • کپی رایترهای آژانس تبلیغاتی

این افراد برای آژانس تبلیغاتی یا دیجیتال مارکتینگ کار می کنند و معمولا پرسنل تمام‌ وقت محسوب می شوند. آنها اغلب درگیر پروژه های چالش برانگیزی هستند که برای تقویت هویت برند در نظر مشتریان به خلاقیت نیاز دارند. به عنوان بخشی از این نقش، شما ممکن است روی طیف وسیعی از پروژه ها، از جمله محتوای وب سایت، پست های رسانه های اجتماعی و متن تبلیغاتی کار کنید.

  • کپی رایترهای شرکتی

کپی رایترهای شرکتی تمایل دارند ثبات شغلی بیشتری داشته باشند و برای محصولات یا خدماتی که تنها توسط شرکت خاصی که در آن کار می کنند، می نویسند. این موقعیت‌ها معمولاً از نظر موضوع سازگارتر هستند و به خلاقیت کمتری نیاز دارند. به عنوان بخشی از این نقش، شما باید با تیم های بازاریابی، توسعه محصول و فروش همکاری کنید تا محتوای خود را با برند و اهداف شرکت هماهنگ کنید. برخلاف کپی رایترهای آژانس، نوشته ها تنوع کمتری دارد و بیشتر بر محصولات و خدمات شرکت متمرکز است.

  • کپی رایترهای آزاد یا فریلنسر

کپی‌رایترهای فریلنسر بیشترین میزان آزادی را از نظر موضوع، نوع پروژه و زمان انجام کار دارند. این برنامه بسیار منعطف است و آنها می توانند به انتخاب خود حجم کار را کم یا زیاد انتخاب کنند. اگر فریلنسر هستید می‌توانید نرخ ها را بر اساس تجربه خود تعیین کنید، ساعات کاری انعطاف پذیر داشته باشید و با مجموعه متنوعی از مشتریان در زمینه‌های مختلف کار کنید. این فرصت می تواند شانس شما را برای کار با مشتریان پردرآمد افزایش دهد.

 

از میان سایت های فریلنسری خارجی و داخلی موارد زیر به عنوان نمونه آگهی کار انتخاب شده است:

 

Upwork

          

 

  Freelancer

 

 

ponisha

 

 

 

توانمندی‌های یک کپی‌رایتر

 

نوشتار خلاقانه

به عنوان یک کپی رایتر، از شما خواسته می شود که متنی خلاقانه و قانع کننده ارائه دهید که نه تنها مخاطبان شما را درگیر کند، بلکه صدای برند شرکت شما را نیز منعکس کند. شما باید در ایده های خود اصیل و خلاق باشید.

هنر ارتباط

ارتباطات قوی بخشی ضروری از مشخصات شغلی یک کپی رایتر است. هر کاری که یک کپی رایتر انجام می دهد حول محور ارتباطات می چرخد.

سئو

آشنایی با تحقیق در مورد کلمات کلیدی، ابزارهای کلیدواژه و روش های صحیح گنجاندن کلمات کلیدی در چیزی که می نویسید مهم است.

تحقیق

جست‌و جو و تحقیق جزو وظایف هر روزه ی یک کپی‌رایتر است. کار نوشتن با تحقیق کردن شروع می شود. پس هر چقدر به این مهارت مسلط باشید نتیجه ‌آن را در نوشتار خود می بینید.

هنر متقاعد کردن

متقاعد کردن مردم برای خرید محصول یا استفاده از خدمات کار آسانی نیست. با این حال، اگر مهارت های متقاعدسازی و تأثیرگذاری قوی داشته باشید، کار شما به عنوان یک کپی رایتر بسیار آسان تر خواهد شد.

توجه به جزئیات

کپی هایی که تولید می کنید باید بدون خطا باشند. این متن‌ها ممکن است برای تبلیغات رسانه‌های اجتماعی، تبلیغات چاپی، یا هر شکل دیگری از رسانه های دیجیتالی یا چاپی استفاده شوند. 

چند‌وظیفه ای یا مولتی تسکینگ

گاهی اتفاق می‌افتد که به عنوان یک کپی رایتر، روی چندین پروژه کار کنید و برای رسانه‌های مختلف بنویسید. همچنین باید با بخش‌های مختلف مانند روابط عمومی، خدمات مشتری و غیره هم همکاری کنید.

جمع بندی

در این مقاله از وب‌وی‌دو با حرفه‌ی نویسندگی در دنیای دیجیتال یا کپی‌رایتینگ آشنا شدیم. همانطور که ملاحظه می کنید، با داشتن مهارت و خلاقیت در نوشتار می توانید این حرفه را در زمینه ها مختلف به بهترین شکل ممکن پیش ببرید. در دنیای امروز محتوا نقش بسیار کلیدی در بازاریابی ایفا می کند. ما از طریق محتوایی که تولید می‌کنیم با مخاطب ارتباط برقرار می کنیم و آن‌ها متقاعد میکنیم که از خدمات یا محصولات ما استفاده کنند. آژانس دیجیتال مارکیتنگ و طراحی سایت webwedo  با گذشت سال ها کار تخصصی در زمینه ی کسب و کارهای دیجیتالی ، می تواند در این زمینه بهترین یار و همکار شما باشد. درنگ نکنید وبا کارشناسان ما تماس بگیرید.